Arkiv

No data in archive

Rekvisitten - hund

Hvilken rekvisit skal man vælge

Hvis man er cykel entusiasts og virkelig interesserer sig for at cykle og få en fed oplevelse med at komme fra A til B på 2 hjul, så undersøger man markedet for mærker og modeller. Man udvælger sig den bedste cykel man kan drømme om. Sparer op til at købe den. Træner regelmæssigt og undersøger hvad der er bedst på markedet af dimser og dutter så man kan gøre det til en endnu bedre oplevelse at cykle. Hvilken olie man skal smøre med og hvilket fedt der skal bruges.
Man kan vælge at få hjælp fra andre der har samme interesse og som kan komme med input og ideer til ens udvikling.
Ofte grupperer man sig med ligesindet, så hvis man ønsker at konkurrere så finder man andre med samme mål. Synes man det er fint at cykle småture finder man andre der har det ligesådan. Lige tiltrækker lige og nogle gange motiveres man af hinanden. Nogle skal også overgå hinanden og det er også helt ok.

Sådan tror jeg det er inden for et hav af sportsgrene, golf, tennis, skiløb, skøjteløb m.v. Og sådan er det også inden for min sportsgren ”hund”.

Bliver tilbudt hunde

I en samtale med min hundeveninde, taler vi ofte om alle de mange hunde vi bliver tilbudt hvert år. Søde rare hunde der af en eller anden årsag er kommet i ubalance. Hunde der har bidt et barn, ikke kan være alene hjemme, stikker af, er urenlige som 2 års, er ustyrlige, aggressive, angste og så videre.

Og vi vil SÅ gerne hjælpe ejerne til at opnå et harmonisk liv med deres hund og omvendt og næsten vigtigere, at få hunden i balance og harmoni. Men at overtage den? Af hjertet tak, men nej tak. Og af hjertet, venligst tag imod hjælpen vi kan give jer.
Det ville i vores verden svare til at cykel entusiasten finder naboens gamle rustne 70ér cykel frem i fællesskuret og tænker – ja det er da lige den cykel jeg vil cykle til Frankrig på. Han når sikkert nok til Frankrig på den gamle cykel hvis stædigheden er stor nok, turen ville bare have været så meget federe på en ny up to date cykel.
 

Undersøger markedet

Inden for vores sportsgen ”hund” gør vi præcis det samme stykke arbejde som cykel entusiasten. Med at undersøge markedet, at udvælge ens drømmehund, spare op, træne og holde øje med markedet for de bedste tips og råd inden for både træning og adfærd og hundemad.
Vi søger også ligesindet der ønsker at gå den nogenlunde samme vej som en selv og dem slår vi følge med.

I kraft af, at vi har hunde i harmoni og balance ser vi normal adfærd hele tiden og det gør os i super stand til at hjælpe de ubalanceret hunde i andre familier, til at genfinde den ro, tro og tillid et hundehold kræver. Og det gør vi hjertens gerne. Det er mit primært arbejde – at hjælpe, rådgive og vejlede og har været det i 23 år.
En bilmekaniker med en bil der ikke kan starte er da også en skidt reklame for vedkommendes autoværksted. En tandlæge med virkelig dårlige tænder er også en dum reklame for tandlægeklinikken og så videre.

Det er ikke hunden, det er mennesket eller?

Mange siger ofte at det aldrig er hunden der er noget i vejen med, men det er mennesket. Det er en sætning der giver mig en knude i maven for så let er det altså ikke at udelukke mennesket frem for hunden. Jeg er fortaler for omplacering hvis ejeren har opgivet hunden, eller af andre årsager ikke ønsker at ændre på noget, da jeg har set ret mange hunde og ejere møde hinanden med nye øjne og starte på en frisk. Også selvom hunden har levet et andet slags liv inden og måske i et andet land med helt andre vilkår.

Tak for tilliden

Der er mange flere ting at sige om dette med de mange tilbud vi årligt modtager om at overtage hunde og de er alle venlige og sødt ment og TAK for tilliden til at vi kan overtage hunden og give den et godt hjem, for det kan vi nemlig godt. En lille hovedregning med alder på hunde kontra race/blanding og forventet levetid så tror jeg at jeg ville have 12 hunde gående nu, hvis jeg havde sagt ja til dem alle. Desværre er 4 aflivet (ejers beslutning) men resten er enten blevet i familien eller omplaceret.

Stil krav til din opdrætter

Jeg elsker hunde, jeg har et drømmejob med at arbejde med hunde, gør dig selv og din kommende familieven den indsats at sørge for at baglandet er så godt som overhovedet muligt, så hunden har de bedst tænkelige vilkår fra før den er født til den kommer i dine hænder. Undersøg markedet, vær nysgerrig, stil spørgsmål, besøg opdrættere af andre racer/blandinger end den hund du søger, så du kan se hvilke forhold hundene lever under og stil krav til din opdrætter. Så har du gjort alt hvad du kan for ikke at komme i den situation at du står med en 2 års hund der er i ubalance og hvor du overvejer aflivning/omplacering.

I kærlighed

Dette er skrevet i kærlighed til vores elskede hunde og deres ejere. Tag hvad du kan bruge og vær sød at tænke på indlægget som værende positivt og reelt ment her fra min side af.

Kh Gitte, KæledyrsKompagniet.
 
 
Oprettet: 23-02-2017 22:12:33 af Gitte Westen Breaum | med 0 kommentarer
Tags: Adfærd, kærlighed, krav, Opdrætter


Kommentarer

Ingen kommentarer endnu...
 Security code
KæledyrsKompagniet
KæledyrsKompagniet drives og ejes af Gitte Westen Breaum.
Ørsted Hestehave 8
4130 Viby Sjælland

tlf: +45 26 270 272
info@kaeledyrskompagniet.dk